Wednesday, October 28, 2009

1umat, 1maksud, 1fikir,1usaha


Apa yang anda fikir sekarang? Apa kata cuba, try, test fikir2 dari 1 hingga 7 di bawah:
.
1umat, 1maksud, 1fikir, 1usaha
2rakaat, 2ghast, 2taklim, 2jam1/2,
3hari, 3pagi tahajud,3negaraIPB,3ratusenampuluhharidakwah,
4puluhhari, 4bulan, 4dibyk, 4dikurang,4ditinggal
5amal, 5waktu, 5kurnia, 5alam
6perkara, 6org at least satu jemaah,
7hari seminggu dakwah mati-matian sampai mati.
.
...ada nak tambah? dipersilakan tulis dlm komen. Hidayat selurohh alam

9 comments:

ابن زين الرمباوي said...

3ratus zikir pagi dan petang..

umma-ali said...

2 drops of tears at 2 a.m.
4 enemies-syaiton,nafsu,suasana,adat.
5 weapons-low down your gaze, wudhu,zikir,tahajjud,doa.

4 wives...ehmm-
ad dakwah,ad dakwah, ad dakwah, ahliah...
Dah cukup korum, bang!
Huhu jgn marah...

karkunah said...

6 pesanan wanita..very important 4 masturat..

zarzh said...

4 T : Tahajud, Tashbihat, Taqlim infiradi, Tilawah Quran.

- seperti minyak 4T untuk kereta bergerak begitulah formula 4T ini untuk diri terus beristiqamah... ......insyaallah.

4..am : Salam, kalam, ikram, ikhtiram (hormat)

- Usama am (umum) untuk semua peringkat dan golongan insan.

zarzh said...

Sorry aaa...bukan usama am tetapi usaha am (general effort)...tersilap tekan...

ziarah76 said...

ibnuzain,
yg sebelah petang aku selalu miss

umma-ali,
yg last tu... hehe

karkunah,
ahliah saya revised balik

zarzh,
4T, 4..am, mmg berkesan tu,
baru nak tanya apa benda usama am, rupa2nya salah taip, he he

azharjaafar said...

8 jam sehari untuk agama,
8 orang minimum jemaah jalan kaki,
8 orang solat jemaah lebih baik dari 100 orang solat sendiri.

TaminDhari said...

bagi aku yang dan mula sejuk ni....

1 pikir....tinggal pikir jer tanpa usaha (pikir pun dah lari)

2ghast, 2 taklim, 2 1/2jam.....tinggal azam jerr

3 pagi tahajud....(asyik terkejut jer..)

4 bln ( dah exp )

5 amal....meramal jer lebihhhh

6 perkara..... dengar anak ngan ahlia jer muzakarah masa taklem..aku...sakinah zzzz

7 hari seminggu dakwah mati-matian...aku besarkan dunia mati-matian...

DOA untuk aku kawan2...
harap janggut jer macam karkun kerja agama aku buat dah macam kartun....

ziarah76 said...

azhar,
2 1/2 jam ke arah 8 jam belum dpt buat lagi kat mahalah aku.
azam pedal, insya-Allah.

tamindhari,
kita sama2 doa, biasalah dunia memang byk masalah, kat dlm syurga nanti baru takde masalah langsung. insya-Allah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails