Sunday, March 14, 2010

Nila setitik


Bak kata pepatah, "Akibat nila setitik rosak susu sebelangga."
Tapi apa yang rosak? Insya-Allah, tiada apa-apa yang rosak.
Beribu-ribu kapal terbang mendarat dengan selamat, tiada siapa mengendahkan kerana ia bukan berita besar tapi jika satu sahaja kapal buat slack terhempas, hatta mendarat cemas sekali pun, akan menjadi tajuk utama akhbar.
Alangkah kasihan dan sungguh malang si lalat, walaupun di sebuah taman terdapat beribu-ribu bunga-bunga harum beraneka bau, berwarna warni namun bau busuk yang tidak ada kena mengena juga dicarinya.
Semoga Allah sebarkan hidayah seluruh alam dan jauhkan kita daripada fitnah serta huru hara.

(Apa yang posting ni maksudkan? Fikir sendri la..)

8 comments:

Anonymous said...

rasanya paper dok tekan word tabligh utk kes kahwin budak tu tanpa menyiasat hal sebenarnya.. org2 kt sekitarnya panggil hamba Allah tu tabligh swasta sbb dia mcm tersasar dr usaha dakwah sebenar.. mudahan Allah tidak duga kita sedemikian rupa dan beri kita daya usaha untuk mantapkan agama.. InsyaAllah

sot said...

Bahaya jugak ye nila setitik ni. Boleh rusak susu sebelanga. Ibarat bala yang Allah turunkan akan merangkumi penggiat dosa dan para murrabi sekelian, tiada pilih2 lagi.

ziarah76 said...

Sot dan anonymous,
benda camni tak payah cerita dlm paper lebih baik, kan.
T kasih

Anonymous said...

"Hope this does not prevent you from flying. Statistically speaking, it is still the safest way to travel."
- Superman, Superman Returns

Munir Kangsari said...

paper arini dah drop word Tabligh tu. We never refer our leaders by Ketua Jemaah sort of things. Seriously bang this Wartawan should hung their head out of shame. Kelantan Karkun told me that this person is Swasta.

Anonymous said...

mungkin Allah me'rotan' kita yang tanpa sedar berbangga- bangga dengan laporan akhbar yang gah semasa perhimpunan di Nilai kita...

mungkin jugak Allah me'rotan' kita yang mungkin ada berura-ura hendak menambah dua atau tiga, padahal kehadiran kaum wanita di program mingguan entah ke mana...

ziarah76 said...

anonymous,
not comfortable with air pocket

munir,
they must drop the coverage of this case

anonymous,
Takde masalah sapa2 pun beri karkuzahri Nilai asalkan betul.

ziarah76 said...

anonymous,
not comfortable with air pocket

munir,
they must drop the coverage of this case

anonymous,
Takde masalah sapa2 pun beri karkuzahri Nilai asalkan betul.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails