Friday, April 17, 2009

Sumaiyah dapat kaki..

BAGI yang mempunyai anak, celoteh anak-anak memang satu nikmat yang tidak dapat dibeli atau dibandingkan dengan apa-apa pun. Ia adalah anugerah Allah. Suami mana yang tak seronok bila lepas penat-penat kerja lalu balik rumah tiba-tiba disambut oleh anak-anak dan isteri di pintu rumah.
Lebih menggumbirakan bila baby dah pandai berjalan menyambut bapanya bertaktih setapak-setapak ke depan. Ini adalah nikmat bro. Melihat anak membesar depan mata pun satu nikmat dengan setiap perubahan yang berlaku dapat dilihat. Alhamdulillah, syukur.
Baru-baru ini anak bongsu, Sumaiyah dah pandai berjalan. Semalam genap 9 bulan dan dia dah pandai berjalan umur 8 bulan nak masuk 9 bulan. Nampaknya Sumaiyah la yang paling awal berjalan berbanding abang dan kakak dia.
Nak tengok sumaiyah jalan boleh klik kat sini

7 comments:

مرضيا تي محمد جا ميلي ~ said...

alhamdulillah,
seronoknye ada zuriat;p
n shes soooooooo cute



bace entry's title,
mula2 ingatkan sumaiyyah mcm xde kaki je dulu.
baru ingat nk menangis.
tp happy sbb tengok gambar baby kecil yg suci dan sangat comel.
anyway
provoke betul tajuk tu.

mutakalim said...

Atie,
Mmg cute, sbb mak bapak dia cute.. huhuhu..
Provoke? tak sengaja jd provoke tu.

van qif said...

ohhh rezeki yg ALLAH kasi untuk orang dah bekeluarga...hidup menjadi lebih bermakna kan...

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam,,,wah,,kat sini ada jemaah Arab jordan,,dioarang dari Yarmouk(ala tempat peperangan Yarmouk itu,,banyak sahabah2 mati kat situ)dia cakap anak2 adalah nikmat dari Allah jika anak ini ada agama tetapi merupakan bala/ujian/musibah jika anak tiada agama)

alamak teringat lagu sumaiyah lah.hu3

mutakalim said...

Van qif,
Alhamdulillah syukur

Anak pendang,
Tuan tolong doakan saya dan keluarga, jazakallah

Raja Rusia said...

Seronok tak terkata bila tengok anak2 kita berjaya accomplished something. Kita dah jadi parents ni baru tau jerih perih mak ayah kita membesarkan kita dahulu. Rasa bangga parents pada anak2 nye tetap ada walaupun pada ketika kena marah, sebab itu sebahagian dari proses mendidik.

mutakalim said...

raja rusia,
Org yg dah jadi parent baru tau mcm mana rasanya dan sedikit sebanyak dpt rasa susah payah orang tua kita.
Anak2 gua kalau buat perangai mmg kena marah je la memanjang...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails