Sunday, May 17, 2009

Hari jadi ke-33

TANGGAL 12 Mei 2009 yang lepas, adalah tarikh hari jadi yang ke-33. Dah makin tua nampaknya, anak pun dah tiga. Jadi orang rumah dan anak-anak hari tu pun raikan dengan sikit juadah macam story di sini.
Tapi apa yang menarik ialah bila tengok hadiah hari jadi yang paling lama diterima, masih dipakai. Di bawah adalah hadiah hari jadi yang diterima 13 tahun lalu dan walaupun hampir rabak dan hancur, tetapi tetap ia menjadi pojaan hati untuk dipakai hingga hari ini.
Tangan sumaiyah memegang bahagian luar wallet.

Bahagian dalam wallet lebih menyerlahkan ia hampir hancur.

Ye...lahh macam mana la tak jaga dan pakai sampai sekarang, sebab wallet ni dihadiahkan oleh kawan yang sekarang dah jadi isteri. Walaupun nampak biasa2 saja, tapi tetap istimewa.

21 comments:

rahba81 said...

Salam Bro..Selamat hari lahir yg ke 33..semoga sisa2 kehidupan di habiskan pd jln Allah..Di istiqomahkan dlm urusan agama..Ameeen Ya Rabbal Alameenn..

p/s : wallet tu ade sentimental value tu..100 tahun dari sekarang ia akan menjadi bahan tinggalan sejarah yg tak ternila tu..:)

مرضيا تي محمد جا ميلي ~ said...

so sweet(:

guna lagi ke wallet tu?.
heee;p

Abang Ben said...

semoga berkat umur dan korban ke jalan Allah s.w.t. lagi dan lagi...

aku setahun tua dari ko hehehe...

mutakalim said...

rahba,
Betul tu, nak istiqamah tu yang susah. Semoga Allah pilih kita buat usaha bermati-matian sampai mati.
Kalau dah 100 tahun jadi artifak la wallet tu. Kita dalam kubur kot.

Atie,
saya masih guna lagi wallet tu. Alhamdulillah.


Bro ben,
Amin, semoga kita diberi keberkatan usia.

Yaa... kat FB gua tengok lu punya besday January 14, 1975. dah lepas la bro.

umi-ali said...

aslm...biase la krkun pki mende2 selagi x hancur, semoga Allah bg kita sft qonaah...Hdrt Fatimah azZahrah pun d beri pesan oleh Nabi saw supaya pakai baju smpai koyak pastu tampal selagi bole pakai jgn ganti yg baru...djamin bersama2 baginda didlm syurga.. subhanAllah, semoga kita dpt ikut contoh teladan yg mulia ini.ameen.

umi-ali said...

aslm,semoga Allah kurnia kita sft qonaah...syukur dgn apa yg ada. sentimentle value wallet tu ropanyaa...

azharjaafar said...

masa dulu2(masa bercintan cintun) ngan hubby ade gak bagi hadiah wallet kat dia. tapi bila hubby buat usaha agama n dengar fadhilat uncang, terus die tukar wallet menjadi uncang.

Ape2 pun wallet tu masih disimpan. sayang kate nye. (kt wallet ke @ kt org yg bagi tu?)

Ahlia Azhar

mutakalim said...

umi-ali,
semoga Allah beri kekuatan untuk kita amal dan sampaikan kisah mengenai tampal baju tu.
wallet tu mmg ada sentimental value.

mutakalim said...

azharjaafar,
wallet mmg bende favorite orang bagi hadiah.
semoga Allah beri kekuatan kepada saya untuk amalkan uncang secara istiqamah. insya-Allah.

KHAIRUL "HAKIMMY" AISYAM said...

Selamat Hari Jadi...semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki.

Anonymous said...

Lahir pada thn yg sama, bulan yang sama, cuma hari & jantina aje yg berbeza. Hepi bsday..May Allah bless u always.

Mat Khairil Bin Mohamed said...

salam... laaaa... memang sebiji apa yg ana nak tulis.. ana pn nak tulis pasal hari lahir jgk.. dah siap cuma tak post lg.. ish2.. ketetapan Allah.. hebat Allah.. dahlah hari lahir ana sama dengan hari lahir anta... subhanallah... 12 mei..

Mat Khairil Bin Mohamed said...

salam.. masyaAllah.. ana dah buat post utk hari lahir tp anta nampaknya cpt.. hee.. dahlah yg best..hari lahir kita sama.. masyaAllah.. ketetapan Allah ..

mutakalim said...

Mat khairil,
ye ke... masya-Allah, Allah Maha Hebat. Takpe la, kalau sama pun anta publish aje la apa yg dah tulis tu, bole la ana baca nanti.
Kongsi tarikh lahir ye.. selamat besday la jugak..

mutakalim said...

kimi,
amin... ko pun sama la.

anonymous,
Thanks and hepi bsday..May Allah bless u too

Munir Kangsari said...

Selamat Hari Lahir bang. Wallet tu ada sentimental value tu.

mutakalim said...

Munir, thanks..

Czar said...

Sheikh,

macam kenal je wallet ni.

van qif said...

Salam,

alhamdulilah...semoga ALLAH memberkati kehidupan tuan...

the best part is kawan yg dah jadi isteri tu...

mutakalim said...

czar,
tentu la ko pernah nampak masa dulu, kan...

van qif,
amin...trimakasih tuan.
ye.. ye.. tu mmg best part of the entry.

apapun, entry ni mencatat sejarah paling banyak terima komen... huhuhuhu, syoknye...he he
terima kasihhh

Anonymous said...

he style has lived much longer than its Abercrombie clothing counterparts from the 1980s; it may be because of its relatively abercrombie Jeans inoffensive style or because people just love Abercrombie Pants animals, but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet Abercrombie Tees sets in a cheetah print. These are common enough that you could even go to a department store and find them, Abercrombie Shorts so you should have no problem finding cheetah printed sheets and blankets if they are what you are looking for. These can be a great accent to a more contemporary home theme Abercrombie Sweaters , though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails