Saturday, September 5, 2009

Kepala lembu

BRUTAL! GANAS! NO MERCY!... Sungguh malang nasib kepala lembu angkara manusia kerana diarak, dipijak lalu ditinggalkan depan pagar. Tak tau apa silapnya haiwan tu kepada manusia. Lepas itu mesyuarat, kecoh lagi...
Saya tidak bersetuju dengan perbuatan mengarak kepala lembu dan apa-apa tindakan menghina agama lain. Bincang la baik2 brader...
Sepatutnya kepala lembu itu, boleh dimasak buat sup, kari, kurma ke atau apa-apa patut. Nak buat apa lah diperlakukan begitu! Ish....ish...ish....

Kepala lembu diarak


Dipijak





Ditinggalkan depan pagar



Bermesyuarat...




Kecoh... daripada angkat kerusi, lebih baik angkat kaki beredar... apa sudah jadi brader?

11 comments:

AYAH AIMAN (AA) said...

salam ramadhan.

ikutlah akibatnya bila emosi dh menguasai akal fikiran. nasib baik kepala lembu, klu kepala BAB.. lg parah...

Abang Ben said...

macam Impaled Nazarene punya show je heheheh...

mutakalim said...

Ayah aiman,
itu lah bahana akal dikuasi emosi.

Bro ben,
macam scandinavian metal scene pulak,

Ummu Fatimah said...

hmmm..teringat pulak pada parti kepala lembu. hehehe

azharjaafar said...

Orang yang buat usaha agama cara Nabi SAW tak akan buat benda2 macam nie..

mutakalim said...

azhar,
semoga Allah kekalkan kita dalam line hidayat, amin.

mutakalim said...

ummu fatimah,
parti kepala lembu? lebih baik kita dengar kisah kepala kambing zaman sahabat r.hum. hehe

ibnu dinar said...

biasala politik.... apabila semua perkara di politikan termasuk agama, jadilah mcm zaman jahiliyah... semua ikut kata nafsu....

mutakalim said...

ibnu dinar,
ikut nafsu 'lesu', nafsu mcm tu lah yg biasanye 'melesukan' umat.

Peluncur Islam said...

kasihan kat lembu...huhu

mutakalim said...

Peluncur Islam,
Lembu pun tak buat mcm tu kat manusia... kesian lembu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails