Monday, March 23, 2009

Hari ini dalam sejarah

BOLEH la dianggap blog ini mencatatkan sejarah tersendiri kerana dua sebab, SATU: sebab first time tukar layout dan KEDUA: pertama kali jawab tag.
Tukar layout sebab saje tukar angin dari 2 colomn ke 3 colomn yg asal tujuannya utk memantapkan lagi persembahan he he, tapi tak la mantap pun, biasa2 je due to time constraint (tak reti pun ye jugak).
Pasal tag, kalau orang lain mmg tak layan tapi disebabkan follower budiman blog ni, maka bapak tag pun takde hal nak jawab, sanggup! (gurau je..huhu). Anyway, bukan sebab yg tag tu lady iaitu Atie Ladyship, tapi mana-mana followers pun yg tag maka insya-Allah, saya bersedia untuk melayan bagi menghargai followers dan pengomen blog ni. Berikut adalah soklan tag tu:

1. Kenapa kamu berblog?
Saje suka2. Konon2nye nak sebarkan kebaikan atau ape2 yg bermanfaat utk diri sendiri atau orang lain.

2. Apakah method penulisan dalam blog kamu?
Method penulisan mcm serius tapi sebenarnya santai atau apa2 pun boley.

3. Antara rupa dan isi blog, yang mana lebih kamu utamakan?
Dua2 kot.

4. Adakah kamu meletak widget lagu di blog kamu? Kenapa kamu memilih lagu tersebut?
Takde lagu pape.

5. Antara banyak-banyak artikel di blog kamu, yang mana paling kamu suka dan kenapa?
Nak ke Mumbai ke Umbai. Sbb byk gambar family dlm tuh.

6. Pernah terasa nak hapuskan blog kamu? Sebabnya?
Stakat ni belum lagi, sbb masih ok.

7. Apakah pendapat kamu mengenai blog kepada pemilik blog yang tag kamu ni?
Ok, santai, bermanfaat.

8. Senaraikan 5 orang yang akan kamu tag.
Mana-mana follower yg rase nak jawab tag.
9) So far apa yang anda tahu tentang pemilik blog yang tag anda?. Orang Ayer Keroh memang baik2 belaka.

-Langsai hutang, terima kasih.

10 comments:

Ladyship said...

Weheee~

org Ayer Keroh memang baik2 belaka?.
wah, bestnye.
InsyaAllah la betul.
uhu

Time kaseh sbb jawab tag!
Jazakallah(:

Tujuh Kaki Dalam said...

Assalamualaikum tuan yang di muliakan Allah.

bagaimana untuk buat 3 kolumn ni?

best!

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam...mana tuan dapat layout nie,,,mcm blog tuan azhar kite....kasi laman web la....

TayadihMaysia said...

Shah,

lama tak dengar cerita?

-www.duniacacamarba.blogspot.com

mutakalim said...

Ladyship,
betul la tu... tapi bila la kami nak dpt makan cencalok Ayer Keroh nih..

Tujuh Kaki Dalam dan Anak Pendang,
skrg mcm trend baru pulak 3 kolumn ni, ada byk web offer free, salah satunye boleh check kat sini http://www.ourblogtemplates.com/
Sbb kat situ bagitahu macam ne nak buat.

Yg melayu punya di http://dilarangmelarang.blogspot.com/ tapi dia tak bagitau mcm mana nak buat. Layout dia bagi pun selalu error.

Tengok instruction betul2, kena hati2 buat sbb kalau tersilap boleh hilang gadjet, adsense, follower etc dari page asal.

Saya pun belum habis buat ni, nak taruk menu bar tak sempat pilih lagi.

Jazakallah.

Syamsulfaiz said...

Semakin terer tuan mutakalim berblog. Aku pun nak try 3 columns lah.

mutakalim said...

Kimi,
Yaa... dah lama takdengar crita. wah wah ... seriusnya blog duniacacamarba. Nanti gua letak dlm link blog ni.

Long,
Takde la terrer, terrorizer pun tak. Sudi ke ko jawap tag tu, sbb ko salah sorang follower. Jawap longgg.... huhuhu

eksp said...

eh.. macam kenal je soalan2 tag nih...

hehehe... tak sangka tuan pun rajin menjawab... =D

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,tuan mutakaliman,minta tuan kupas isu,ASBAB,,apa makna asbab,Maulana saad ckp asbab ada 2..pertama dalam asbab ni ,kita dapat taat perintah Allah or tak,lg 1,dlm asbab kita utamakan asbab or amal...minta tuan kupas isu ni,sebab org keliru,org ckp tinggal asbab,iman dah mantap,,,sy x smpt nk tulis entry baru la,sibuk ngn kerje(keperluan) maklumlah budak praktikal,diorang buli sungguhnya,,,tp karkun,spesel ckit..niat ikram jela....hu3

mutakalim said...

eksp,
tak la rajin sgt, tp stakat cuba sekali apa salahnyer..

Anak pendang,
Saya tak layak nak kupas isu tu, lebih2 lagi takut tersilap. Tapi kalau sekadar nak tulis sikit boleh la kot insya-Allah nanti, itu pun yg mmbaca kena rujuk pada ustaz2, jgn hanya baca apa yg saya tulis. Saya bukan ustaz, OStaz pun bukan, cuma baru nak start blaja2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails